Monday, July 9, 2012

tutorial cuvertura pentru pat dubluCate dintre noi nu viseaza sa aiba un dormitor de vis  in care sa ne  putem odihni si   sa ne creeze o stare de bine din momentul in care intram  in el .Dupa o zi obositoare  avem nevoie de odihna.Aspectul camerei incepand cu mobila si terminand cu perinutele de pe pat trebuie sa ne creeze o stare de confort si liniste. Alegerea culorilor si modelului este una dintre motivele care pot crea acea stare dorita de fiecare.Printre toate aceste elemente aspectul cuverturii de pe pat ne poate incanta sufletul si ochii. Modelul si culorile folosite sunt alese de fiecare persoana in functie de preferinte . Culorile calde stimuleaza comunicarea ele stau la baza unei bune dispozitii, avand un efect stimulativ si intretinand o stare afectiva , pozitiva.Cei care aleg culoarea maro culoarea pamantului si padurii,  sunt persoane puternice, de incredere. Ea  ajuta la creerea unei atmosfere confortabile si primitoare. Este culoarea care comunica putere si maturitate. Fiecare nuanta  spune ceva .Am facut o cuvertura pentru o prietena draga .Modelul l-am conceput eu cunoscand preferintele ei in arta iar culorile au fost alese de ea.Realizarea acestei cuverturi cere timp si rabdare pentru ca este mare si greu de manevrat la masina de cusut dar ce nu se poate face  cand vrei.Modelul nu este greu cel mai greu este asamblarea blocurilor .Avem nevoie de materiale din aceeas gama de culori  simple si cu ceva imprimeu nu mai mult de 5 nuante.Aici am folosit nuante de maro, galben pai,bej si crem. Dimensiunea cuverturii este 3m/2m.
 Pentru ea avem nevoie de :
-15 blocuri de 30/70 cm facute din fasii de material late de 8 cm si lungi de 75 cm.Se taie mai lunga fasia  deoarece blocul se va scurta si ingusta dupa quiltuit si indreptat
-10 blocuri de 20/30 cm facute dintr-o singura culoare –maro.bucata de material se taie intotdeauna cu 3-4 cm mai mare sa avem de unde indrepta marginile.
- 4 blocuri 25/150 cm facute dintr-o culoare cu imprimeu
-4 blocuri 75 cm/75cm. facute tot din culoarea cu imprimeu
-vatelina mai subtire taiata la dimensiunea fiecarui bloc
- material pentru dos aceeas nuanta taiat la dimensiunea blocului
Ce este blocul? Pentru cei ce n-au mai citit ce am publicat- este piesa finala compusa din fata, dos,  in mijloc vatelina  si quiltuita (matlasata ) cu mana sau la masina de cusut. Cu ajutorul mai multor blocuri putem face o cuvertura , fata de masa, tablou .......
Cum procedam?
-Taiem materialul pentru dosul a 15 blocuri la dimensiunea de 35/75 cm , taiem si vatelina la aceeas dimensiune
- taiem fasii lungi de 75 cm. Si late de 8 cm  din 5 nuante de material. La fiecare bloc vom folosi 5 fasii . Ca sa fie modelul mai deosebit unele din aceste fasii le facem din 2-3 culori.Peste dos  si vatelina ,incepand dintr-o margine ,punem prima fasie si peste ea a doua. Tragem o cusatura spre marginea din centru sa unim cele 2 fasii , le desfacem si peste a doua coasem a treia fasie si tot asa pana le fixam pe toate 5.Quiltuim blocul si-l indreptam la dimensiunea de 30/70 cm.

- Taiem dreptunghiuri cu dimensiunea de 23/33 cm .din materialul pentru fata (maro), dos si vatelina , le unim si le quiltuim. Indreptam blocul la dimensiunea de 20/30 cm
-Unim aceste 2 blocuri cu ajutorul a 2 fasii late de 4 cm (una pentru dos din materialul folosit aici si una pentru fata din materialul cu imprimeu. Cum procedam ?Folosim blocul mic- dreptunghiul. Pe marginea de 30 cm pe fata aplicam fasia cu imprimeu iar in dos cea din materialul pentru dos, le unim toate 3 printr-o cusatura apoi coasem celalalt bloc pe una din fasii dupa care intoarcem a doua fasie peste marginea blocului indoind marginea fasiei dedesubt si o fixam cu zig-zag la masina  sau cu mana. Avem grija cum aplicam blocurile sa fie fata la fata.
Dupa ce am terminat toate cele 15 blocuri le unim intre ele tot prin aceasta metoda si vom obtine un bloc mare cu dimensiunea de 150/250 cm.


Mai avem nevoie de blocurile de pe margine cu dimensiunea de 150/25 cm. pe care le obtinem din fasii de material cu imprimeu lungi de 155 si late de 28 cm.


 Cine are curajul poate sa faca un bloc lung de 3m si lat de 25 cm. Si unul de 150 /25 cm Eu am facut  primul bloc din 2 blocuri de 150 cm pe care le-am unit si am obtinul blocul de 3m./25 cm. Si al doilea din 2 blocuri de 75 cm/25 cm.Aplicam intai blocurile mai mici de 150 cm la capetele blocului mare(pe latime)si dupa aceea blocurile de 3m pe lungime.Pe marginea cuverturii paspoalam cu o culoare mai inchisa folosind o banda lata de 5 cm si cuvertura noastra este gata de pus pe pat si admirat
   


Adaug o sora mai mica a cuverturii de mai sus de 2m/2m


6 comments:

Hannelore said...

Die Decke und die Kissen sind wunderschön. Ich freue mich, dass du nach langer Pause wieder da bist. Du nähst sehr, sehr schöne Sachen.
Liebe Grüsse Hannelore

ena said...

Hannelore ,Ich hatte mein Haus renoviert und etwas muss ich mehr arbeiten Hand nichts Flickwerk zu machen.
Vielen Dank für Ihre Nachricht !

ileanak said...

Cuvertura in culori pastel aratata foarte bine!

Mihaela said...

Foarte frumos ceea ce ne prezentati! Amalia se joaca frumos cu pernutele ursulet pe care mi le-ati cu drag cand eram insarcinata.
Daca va face placere va ofer un premiu virtual de socializare:
http://www.activitaticreative.com/2012/07/premii-virtuale.html

ena said...

Multumesc Mihaela pentru comentariu si premiu ! Nu stiu cum sa procedez mai departe.

QUILTONLINE said...

INTERESANT SI EXPLICIT TUTORIAL SI-TI MULTUMESC SI EU PENTRU EFORTUL TAU DE A DARUI CELOR INTERESATI ACESTE SFATURI SI TEHNICI.ADMIR RABDAREA TA.