Saturday, May 2, 2009

Un talent in negura vremiiLUCIA GRUESCU

Ma întreb oare câte talente sânt pierdute in negura vremii din diferite motive !Multe dintre ele vor pleca fara sa ne bucuram de frumusetea sufletului acestora aşternut pe o panză, coală de hârtie sau alte modalitati de exprimare.Auzisem o poveste despre Lucia Gruescu , nepoata lui Constantin Gruescu cunoscutul colectionar al florilor de mina din Romania , fosta sotie a scriitorului Mihai Cochinescu insă nu o cunosteam.Dar , iată , am trăit o zi senină şi plăcută in preajma Luciei , acasa la ea in Ocna de Fier jud. Caras Severin.Un suflet minunat asternut pe zeci si zeci de lucrari adunate ani si ani ,si care asteapta sa fie scoase la lumina.Lucia a terminat Facultatea de Muzică dar nu s-a oprit aici . Talentul ei artistic il gasim intr-o tehnica de pictură mixtă acuarela si creion foarte interesantă , in imbinarea bucatilor de panza din care rezulta lucrari utile si practice in casa fiecarui om .Sper ca intr-o zi sa semnam amandoua invitatia la un vernisaj Iata cateva fotografii facute acasa la Lucia in Ocna de Fier . Trebuie sa mentionez ca ea este casatorita in Italia si acolo este domiciliu ei actual . Vine in Romania in
fiecare an .

CUVERTURA-LUCIA GRUESCU


FATA DE MASA -LUCIA GRUESCU


Lucia Gruescu (n. 14 octombrie 1952, Reşiţa, judeţul Caraş-Severin) este un artist fotograf şi profesor de muzică (chitară clasică, vioară şi pian) de origine română.

În anul 1971 a absolvit Liceul de muzică "Ion Vidu" din Timişoara şi în 1975 Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti (Facultatea de Compoziţie-Muzicologie).

Membră a AAF (Asociaţia Artiştilor Fotografi din România), prezentă cu lucrări de artă fotografică în expoziţii personale, de grup şi în prestigioase saloane naţionale (Bucureşti, Ploieşti, Oradea, Craiova, Braşov, Târgu Mureş, etc.) şi internaţionale (Franţa, Italia, Brazilia, ş.a.), Lucia Gruescu a obţinut numeroase premii şi distincţii.

Este autoarea unicului manual de predare a chitarei clasice (ediţie îngrijită de Ioan Mihai Cochinescu, Editura LiberART, Ploieşti, 1993) şi a programei şcolare dedicate studierii acestui instrument în liceele pedagogice din România. În prezent, îşi desfăşoară activitatea în Italia, (Sicilia).

articol preluat de pe Wikipedia, enciclopedia liberă

4 comments:

Anonymous said...

Sunt o fosta eleva a dansei imi doresc tare mult sa mai pot lua legatura cu dansa.O iubesc si o respect a fost ca a doua mama pentru noi am invatat in toma caragiu si mi-a fost dirigint ma numesc Cimpean Elena Elisabeta am cantat si in corul dansei de la scoala.va rog daca vedeti msg si ma puteti ajuta astept un semn ori pe id bebelusha_yza20 sau mail bebelusha_yza20@yahoo.com P.S pentru doaman diriginta va-m cautat neincetat pana gasesc un semn sa dau de dvs.

Katja - stapana de Athos said...

Mircea Cochinescu e Ioan-Mihai Cochinescu.

Lucia este mama sotului meu si sunt tare mandra ca o am ca soacra. E o femeie deosebita, cu un puternic simt artistic. Dintr-un capat de ata ar putea sa faca o opera de arta.

Medeea76 said...

Te iubesc, mama!

ena said...

Imi cer scuze pentru greseala , am corectat, in loc de Mircea am trecut Mihai asa cum era corect. Va multumesc !!!!